0313 414465 info@elynol.nl Gratis verzending!

Schildersbedrijven

Elynol wordt in de schildersbranche gebruikt als vervanger van ammoniak en het verwijdert olieverf uit verfkwasten. De intensieve ontvettende en reinigende werking van Elynol garandeert een goede hechtingsbasis voor de nieuwe verflaag.

Onderhoud van je verfkwasten

Als schilder heb je verschillende kwasten tot je beschikking. Het is je belangrijkste stuk gereedschap en een goede reiniging is dan ook essentieel om de kwasten in een goede conditie te houden. Bij slecht onderhoud kunnen er gebreken ontstaan. Verf wordt opgeslagen in de krop van de kwast. De krop is het deel van de haren dat aan de steel van de kwast vast zit. Zo kunnen de haren wijd uit elkaar gaan staan omdat de verfresten ingedroogd zijn. De haren kunnen zo afbreken en dat wil je natuurlijk voorkomen. Om de vorm en de haren van je verfkwast te behouden, is een goede reiniging erg belangrijk. Voor de ene verf gebruik je een andere schoonmaakmethode dan voor de andere verf. Met een goede reiniging zal je langer plezier hebben van je kwasten. Een grondige schoonmaak raden wij dan ook zeker aan. Elynol is hierbij uitermate geschikt.

Reinigen met Elynol

Ben je klaar met verven? Dan is het goed schoonmaken en opbergen erg raadzaam. Elynol is een kwaliteitsreinigings- en ontvettingsmiddel en is biologisch afbreekbaar. De zorg voor het milieu speelt ook mee in de reiniging van je verfkwasten. Het is altijd raadzaam om de overige verf eerst af te vegen aan een stuk keukenrol of aan een doek. Zo haal je zoveel mogelijk verf van de kwast en het maakt het reinigen ook makkelijker. Elynol is het juiste reinigingsmiddel om te zorgen voor een makkelijke, verantwoordelijke en effectieve reiniging. 

Bekijk onze webshop